Ingrediënten
Goed voor 12 lepeltjes
- 1 groene appel (Granny Smith)
- 1 klein rode ui
- 150 g verse zalm
- 3 el gerookte olijfolie
- 3 el citroensap
- Snuif fleur de sel (of zeezout)
- Snuif zwarte peper
- 3 el mierikswortelcrème
- 3 el zure room
- 3 el zwarte sesamzaadjes
Instructies
- Schil de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
- Pel de rode ui en snipper fijn.
- Snij de zalm in kleine dobbelsteentjes.
- Meng de zalm, de appel en de rode ui in een kom samen met de gerookte olijfolie, het citroensap, een snuif fleur de sel en zwarte peper.
- Verdeel over 12 lepeltjes.
- Meng de mierikswortelcrème met de zure room.
- Verdeel over de lepeltjes een dotje van het mengsel.
- Garneer met nog wat zwarte sesamzaadjes.