Zalmtartaar met appel en mierikswortelcrème
24 December 2021

Ingrediënten

Goed voor 12 lepeltjes
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 1 klein rode ui
  • 150 g verse zalm
  • 3 el gerookte olijfolie
  • 3 el citroensap
  • Snuif fleur de sel (of zeezout)
  • Snuif zwarte peper
  • 3 el mierikswortelcrème
  • 3 el zure room
  • 3 el zwarte sesamzaadjes

Instructies

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
  • Pel de rode ui en snipper fijn.
  • Snij de zalm in kleine dobbelsteentjes.
  • Meng de zalm, de appel en de rode ui in een kom samen met de gerookte olijfolie, het citroensap, een snuif fleur de sel en zwarte peper.
  • Verdeel over 12 lepeltjes.
  • Meng de mierikswortelcrème met de zure room.
  • Verdeel over de lepeltjes een dotje van het mengsel.
  • Garneer met nog wat zwarte sesamzaadjes.
Print Friendly and PDF