Zalmtartaar met groene appel
10 December 2022

Ingrediënten

  • 150 g zalm
  • 1 sjalot
  • 1 appel
  • 1 el limoensap
  • ½ tl sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 2 el bieslook
  • enkele blaadjes veldsla

Instructies

  • Zalm (150 g) fijnsnijden, sjalot (1) fijn snipperen.
  • Appel (1) in blokjes van een halve cm snijden.
  • Meng de zalm met de sjalot en de appelblokjes.
  • Besprenkel met het limoensap (1 el), de sojasaus (1/2 tl) en de olijfolie (1 el).
  • Kruid bij met peper.
  • Verdeel de zalmtartaar over de borden met behulp van een dresseerring.
  • Werk af met fijngehakte bieslook (2 el) en enkele blaadjes veldsla en serveer.
Print Friendly and PDF