Zachte Turkse broodjes
29 December 2020

Ingrediënten

  • 10 g instant gist
  • 18 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 90 ml plantaardige olie
  • 75 ml melk
  • 75 ml water
  • 400 g tarwebloem
  • 6 g zout
  • 1 el melk
  • witte sesam zaadjes

Instructies

  • Doe de instantgist (10 g), de suiker (18 g), het eiiwit (1), de plantaardige olie (90 ml), het water (75 ml) en de melk (75 ml) in een kom.
  • Meng het geheel goed.
  • Voeg de tarwebloem (400 g) en het zout (6 g) toe.
  • Meng het deeg goed.
  • Laat het deeg 30' rusten in de kom en dek af met folie.
  • Klop het deeg dan plat en kneed nog wat.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijk delen en rol het in bolletjes.
  • Neem een hoge taartvorm en leg bakpapier op de bodem.
  • Schik de bollen in de taartvorm en leg een proper handdoek op de taartvorm.
  • Laat nog een half uur rusten.
  • Meng de eierdooier en 1 el melk en wrijf het mengsel over de bollen met een borsteltje.
  • Strooi op een aantal bollen wat witte sesamzaadjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 35'.
Print Friendly and PDF