Ingrediënten
- 10 g instant gist
- 18 g kristalsuiker
- 1 ei
- 90 ml plantaardige olie
- 75 ml melk
- 75 ml water
- 400 g tarwebloem
- 6 g zout
- 1 el melk
- witte sesam zaadjes
Instructies
- Doe de instantgist (10 g), de suiker (18 g), het eiiwit (1), de plantaardige olie (90 ml), het water (75 ml) en de melk (75 ml) in een kom.
- Meng het geheel goed.
- Voeg de tarwebloem (400 g) en het zout (6 g) toe.
- Meng het deeg goed.
- Laat het deeg 30' rusten in de kom en dek af met folie.
- Klop het deeg dan plat en kneed nog wat.
- Verdeel het deeg in 8 gelijk delen en rol het in bolletjes.
- Neem een hoge taartvorm en leg bakpapier op de bodem.
- Schik de bollen in de taartvorm en leg een proper handdoek op de taartvorm.
- Laat nog een half uur rusten.
- Meng de eierdooier en 1 el melk en wrijf het mengsel over de bollen met een borsteltje.
- Strooi op een aantal bollen wat witte sesamzaadjes.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 35'.