Ingrediënten
Goed voor 4 personen
Voor de dressing
Thai tonijn salade
Voor de dressing
- 2 el citroengras
- 3 teentjes knoflook
- 2 Thai chili peper
- 2 el gemberpasta (of zeer fijn gesneden gember)
- 3 el vissaus
- 2 el bruine suiker
- 60 ml limoensap
Thai tonijn salade
- 2 blikken tonijn
- 1 pak power greens (baby spinazie + veldsla + ...)
- 1 rode ui
- 2 lente ui
- 10 snoeptomaten
- 3 el geroosterde noten (cashew of zonnepit of...)
Instructies
- Hak het citroengras (2 el) en, de chili pepers (2) zeer fijn.
- Pers de knoflook (3).
- Hak de gember (2 el - 2 cm) zeer fijn.
- Doe het citroengras, chilipeper, knoflook en gember in een pot.
- Doe er de vissaus (3 el), de bruine suiker (2 el) en het limoensap (60 ml) bij en meng goed.
- Zet de saus nu een aantal seconden in de microgolf tot de suiker is opgelost. Roer goed.
- Snipper de rode ui fijn.
- Snij de lente ui (2) in kleine ringen.
- Snij de snoeptomaten (10) in schijfjes.
- Doe in een kom de uitgelekte tonijn (2 blik).
- Voeg er de rode ui, lente ui, snoeptomaten bij en meng goed.
- Meng nu de dressing eronder en versier met wat koriander.
- Opdienen apart als lunch of met jarsmijn rijst.