Yum Tuna
21 March 2021

Ingredi├źnten

Goed voor 4 personen
Voor de dressing
  • 2 el citroengras
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 Thai chili peper
  • 2 el gemberpasta (of zeer fijn gesneden gember)
  • 3 el vissaus
  • 2 el bruine suiker
  • 60 ml limoensap

Thai tonijn salade
  • 2 blikken tonijn
  • 1 pak power greens (baby spinazie + veldsla + ...)
  • 1 rode ui
  • 2 lente ui
  • 10 snoeptomaten
  • 3 el geroosterde noten (cashew of zonnepit of...)

Instructies

  • Hak het citroengras (2 el) en, de chili pepers (2) zeer fijn.
  • Pers de knoflook (3).
  • Hak de gember (2 el - 2 cm) zeer fijn.
  • Doe het citroengras, chilipeper, knoflook en gember in een pot.
  • Doe er de vissaus (3 el), de bruine suiker (2 el) en het limoensap (60 ml) bij en meng goed.
  • Zet de saus nu een aantal seconden in de microgolf tot de suiker is opgelost. Roer goed.
  • Snipper de rode ui fijn.
  • Snij de lente ui (2) in kleine ringen.
  • Snij de snoeptomaten (10) in schijfjes.
  • Doe in een kom de uitgelekte tonijn (2 blik).
  • Voeg er de rode ui, lente ui, snoeptomaten bij en meng goed.
  • Meng nu de dressing eronder en versier met wat koriander.
  • Opdienen apart als lunch of met jarsmijn rijst.
Print Friendly and PDF