Wilde rijst salade
16 November 2017

Ingrediënten

Voor de salade
  • 150 g wilde rijst
  • 120 g rucola
  • 1 granaatappel
  • 100 g fetakaas
  • handvol pecannoten (of andere)
  • 3 lente-uitjes

Voor de dressing
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el droge olijfolie
  • 1 fijngesneden teentje look
  • 1 el suiker
  • 1/2 el zout
  • 1/4 el peper

Instructies

  • Kook de wilde rijst in 1 l water – kook volgens richtlijnen op verpakking.
  • Goed laten uitlekken.
  • Verwijder de zaadjes van de granaatappel (snij in 2 en klop met een houten lepel de pitjes eruit).
  • Voeg alle ingrediënten van de dressing samen en plaats 15′ apart.
  • Doe de salade in kom en voeg de pitten, wilde rijst toe en meng.
  • Voeg de noten toe en de dressing.
  • Leg bovenaan de feta.

  • Voorbereiding : 10′
  • Kooktijd : 50′
  • 360 kcal per persoon
  • Goed voor 3 personen