Vleesbrood met spinazie en champignonroomsaus
19 November 2017

Ingrediënten

Voor het vlees
  • 600 g varkensgehakt
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepel paneermeel
  • peper en zout
Voor de spinazie
  • 1 zak verse spinazie
  • 2 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 ui (fijn gesnipperd)
  • 2 eetlepel sambal
  • 100 g champignons

Voor de champignonsaus
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml vleesbouillon
  • 250 ml room
  • 250 g champignons
  • citroensap
  • peper en zout
  • boter

Instructies

Voor het vlees
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng het gehakt met het paneermeel, de eidooier, peper en zout.
  • Kneed tot een mooi gehaktbroodje. Vet een ovenschaal in met de boter en leg er het gehaktbrood in.
  • Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
  • Haal het vleesbrood uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in sneetjes van ± 1,5 cm dik.

Voor de spinazie
  • Verhit de olie in een wok.
  • Voeg de knoflook toe en fruit de ui samen met de sambal even.
  • Schep de spinazie erdoor en de champignons en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  • Kruid met peper en zout.
Champignonsaus
  • Snij de champignons in stukken.
  • Snipper de sjalot en de knoflook.
  • Bak in wat boter de champignons goudbruin. Haal ze uit de pan.
  • Smelt weer wat boter en stoof de sjalot en de knoflook glazig.
  • Giet er de bouillon bij en de room en laat inkoken tot sausdikte.
  • Doe er champignons er weer bij en laat nog 3 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Breng de saus op smaak met wat citroensap, peper en zout.

  • Totale tijd : 1’15 ( waarvan 50′ oven)
  • Opdienen met een kroketje