Vietnamese kipsalade
8 December 2020

Ingredi├źnten

Voor de salade
  • 350 g kip
  • 1 Chinese kool
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 komkommers
  • 1 grote wortel
  • 1 chili peper
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 1 handvol korianderblaadjes
  • Kippenkruiden
  • 1 handvol ongezouten pindanoten

Voor de dressing
  • 2 el limoensap
  • 2 el rijstazijn
  • 4 el vissaus
  • 4 el olie
  • 1 el suiker
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode chilipeper

Instructies

  • Versnipper de look (1) en de rode chilipepers (2) heel fijn.
  • Doe deze samen met limoensap (2 el), rijstazijn (2 el), vissaus (4 el), olie (4 el) en suiker (1 el) in kommetje en meng zeer goed.
  • Braad de kip (350 g) met kippenkruiden en verscheur dan de kip in kleine stukjes.
  • Schil de paprika en snij in dunne reepjes.
  • Schil de wortel en rasp.
  • Snij de komkommers (2) doormidden en haal de zaden eruit en snij dan in smalle stukjes.
  • Rooster de pindanoten in een pan zonder vetstof en hak ze dan fijn.
  • Snij de rode ui (in halve cirkels).
  • Snij de chinese kool in stukken en gebruik alleen de zachte delen.
  • Meng nu alles samen samen en laat 10' trekken.
  • Roer nog eens opnieuw en voeg dan de koriander, munt en pindanoten toe.
Print Friendly and PDF