Ingrediënten
Voor 3 personen
- 300 g varkensgehakt
- 200 g bonen
- 4 tenen look
- 2 cm gember
- 1 ui
- 3 tl Chili garlic saus
- 1,5 el donkere sojasaus
- 2 tl suiker
- 1.5 el shaoxing wijn (of porto)
- 3 el olie
Instructies
- Doe de donkere sojasaus (1.5 el), shaoxing wiijn (1.5 el), suiker (2 tl) en de chili garlic saus (3 tl) in een kom en meng deze goed.
- Snij de bonen in stukken van 2 cm.
- Doe 2 el olie in een pan op hoog vuur.
- Als de olie heet is voeg de bonen toe en sluit het deksel.
- Verschillende keren de bonen omroeren tot ze gaar zijn (niet slap !).
- Haal de bonen uit de pan en zet apart.
- Doe nu 1 el olie de pan op middelhoog vuur.
- Doe er de gesnipperde ui in, dan de look (4), de geraspte gember (2 cm) bij en kook 1 minuut tot de ui glazig is.
- Zet vuur op hoog en voeg het gehakt toe en bak rul.
- Voeg nu de saus toe en de bonen en nog 1 minuut roerbakken.
- Opdienen met rijst.