Varkensgehakt roerbak met sperziebonen
23 November 2022

Ingrediënten

Voor 3 personen
  • 300 g varkensgehakt
  • 200 g bonen
  • 4 tenen look
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 3 tl Chili garlic saus
  • 1,5 el donkere sojasaus
  • 2 tl suiker
  • 1.5 el shaoxing wijn (of porto)
  • 3 el olie

Instructies

  • Doe de donkere sojasaus (1.5 el), shaoxing wiijn (1.5 el), suiker (2 tl) en de chili garlic saus (3 tl) in een kom en meng deze goed.
  • Snij de bonen in stukken van 2 cm.
  • Doe 2 el olie in een pan op hoog vuur.
  • Als de olie heet is voeg de bonen toe en sluit het deksel.
  • Verschillende keren de bonen omroeren tot ze gaar zijn (niet slap !).
  • Haal de bonen uit de pan en zet apart.
  • Doe nu 1 el olie de pan op middelhoog vuur.
  • Doe er de gesnipperde ui in, dan de look (4), de geraspte gember (2 cm) bij en kook 1 minuut tot de ui glazig is.
  • Zet vuur op hoog en voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Voeg nu de saus toe en de bonen en nog 1 minuut roerbakken.
  • Opdienen met rijst.
Print Friendly and PDF