Ingrediënten
- 300 g capellini
- 500 g kipfilet
- 200 g gerookte bacon
- 2 teentjes look
- 2 tomaten
- 100 g spinazie
- 100 ml room
- 30 g parmezaan
- 1 el olie
- peper en zout
Instructies
- Kook de pasta (300 g) in een grote pan met gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Giet af en bewaar 1 kopje pastawater.
- Verhit ondertussen in een grote pan op middelhoog vuur olie (1 el).
- Kruid de kip (500 g) met zout en peper en kook tot ze goudbruin zijn en niet meer roze van binnen,
- Ongeveer 8 minuten per kant. Laat 10 minuten rusten en snijd dan in dunne plakjes.
- Bak ondertussen in dezelfde pan het spek op middelhoog vuur tot het krokant is, 8 minuten.
- Laat uitlekken op een met keukenpapier beklede plaat en hak vervolgens fijn.
- Haal de helft van het vet uit de pan met keukenpapier.
- Voeg geperste knoflook (2), tomaten (2) in stukjes en spinazie toe aan de pan.
- Kook 2 minuten op middelhoog vuur tot het geurig en licht geslonken is.
- Breng op smaak met zout en peper, voeg dan room (100 ml) , parmezaanse kaas (30 g) en het 1/2 kopje pastawater toe.
- Laat 5 minuten sudderen.
- Voeg gekookte pasta toe en meng tot ze volledig bedekt zijn.
- Voeg dan kip en spek toe en meng tot ze gecombineerd zijn.