Tuscan kip pasta
18 May 2022

Ingredi├źnten

  • 300 g capellini
  • 500 g kipfilet
  • 200 g gerookte bacon
  • 2 teentjes look
  • 2 tomaten
  • 100 g spinazie
  • 100 ml room
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olie
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta (300 g) in een grote pan met gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Giet af en bewaar 1 kopje pastawater.
  • Verhit ondertussen in een grote pan op middelhoog vuur olie (1 el).
  • Kruid de kip (500 g) met zout en peper en kook tot ze goudbruin zijn en niet meer roze van binnen,
  • Ongeveer 8 minuten per kant. Laat 10 minuten rusten en snijd dan in dunne plakjes.
  • Bak ondertussen in dezelfde pan het spek op middelhoog vuur tot het krokant is, 8 minuten.
  • Laat uitlekken op een met keukenpapier beklede plaat en hak vervolgens fijn.
  • Haal de helft van het vet uit de pan met keukenpapier.
  • Voeg geperste knoflook (2), tomaten (2) in stukjes en spinazie toe aan de pan.
  • Kook 2 minuten op middelhoog vuur tot het geurig en licht geslonken is.
  • Breng op smaak met zout en peper, voeg dan room (100 ml) , parmezaanse kaas (30 g) en het 1/2 kopje pastawater toe.
  • Laat 5 minuten sudderen.
  • Voeg gekookte pasta toe en meng tot ze volledig bedekt zijn.
  • Voeg dan kip en spek toe en meng tot ze gecombineerd zijn.
Print Friendly and PDF