Tonijn pastei
18 April 2020

Ingrediënten

Goed voor 8 pasteitjes

  • 3 teentjes look
  • 1 kleine ui
  • 2 el boter
  • 80 g mais
  • 80 g erwten (diepvries)
  • 2 el bloem
  • 2 blik tonijn
  • 250 ml melk
  • 60 g geraspte kaas
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • 2 vellen bladerdeeg

Instructies

  • De look (3) en de ui (1) fijn snipperen.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Voeg de ui en look toe en bak tot ze fruitig zijn.
  • Voeg beetje per beetje de melk toe en roeren en zet vuur uit en roer tot het een romig geheel is.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Voeg de tonijn (2 blik) toe en kruid met peper en zout en meng voorzichtig (zodat tonijn geen pap wordt).
  • Voeg de mais (80 g), de erwten (80 g) en kaas (60 g) toe en meng.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Oven voorverwarmen op 200° C.
  • Snij elk bladerdeegvel in 4 stukken.
  • Doe op elk stuk wat van het mengsel in het midden en plooi dicht.
  • Met een vork de randen goed dichtdrukken.
  • Elk pasteitjes insmeren met eigeel.
  • Bakken in de oven gedurende 15' tot 20' tot ze goudbruin zijn.
Print Friendly and PDF