Tomato egg drop soep
18 July 2019

Ingredi├źnten

Voor 4 personen
  • 2 el olie
  • 280 g tomaten (1 grote of 2 kleine)
  • 700 ml kippenbouillon
  • 2 el soja saus
  • 0.5 tl sesam olie
  • 0.5 tl witte peper
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 1.5 tl maizena
  • 1 lente ui
  • 2 el koriander

Instructies

  • Tomaten pellen en in stukjes snijden (emonderen en concaseren).
  • Verhit de olie in een pot.
  • Voeg de stukken tomaat toe en laat al roerend stoven.
  • Voeg de bouillon (700 ml), de soja saus (2 el), de sesame olie (0.5 tl), de witte peper (0.5 tl) en een snuif zout toe.
  • Breng aan de kook en verlaag dan het vuur en laat pruttelen (met deksel erop).
  • Klop het ei los in een potje.
  • Meng de maizena (1.5 tl) met water (2 el) in een potje.
  • Voeg de maizena toe aan de soep en laat nog eens koken.
  • Doe de soep met een lepel zachtjes ronddraaien en voeg nu traag het ei. Wacht een aantal seconden en begin dan te roeren. Nu krijg je mooie eierslierten.
  • Laat de soep wat afkoelen en voeg de lente ui (fijngesneden) toe.
Print Friendly and PDF