Tiramisu met rabarber
19 May 2020

Ingrediënten

Voor 6 personen
  • 12 zandkoekjes
  • 6 el cointreau (of sinaasappelsap voor een alcoholvrije versie)
  • 75 g pistaches

Voor de rabarbercompote
  • 1 kg rabarber
  • 3 el kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 1 vanillestokje

Voor de mascarponecrème
  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 50 g suiker

Instructies

Rabarbercompote
  • Was de rabarber (2 kg) en snijd hem in kleine stukjes.
  • Doe in een kom met suiker (3 el) en water (50 ml).
  • Snijd de vanillestok open, schraap er de zaadjes uit en doe samen met de stok bij de rabarber.
  • Rabarber koken met suiker, water en vanille en laat in een half uurtje tot compote koken.

Mascarponecrème
  • Roer je de mascarpone (250 g) los met de suiker (50 g).
  • Voeg er de eidooiers aan toe en roer goed.
  • Klop de eiwitten stijf in pieken.
  • Spatel het eiwit door het mascarponemengsel.
  • Schep in een spuitzak en zet minstens een half uur in de koelkast om een beetje op te stijven.

Serveren
  • Breek de zandkoekjes in stukken en verdeel over 6 glazen.
  • Giet er per glas een eetlepel cointreau over.
  • Schep er de rabarbercompote op.
  • Neem de mascarponecrème uit de koekast en spuit op de compote.
  • Werk af met de fijngehakte pistaches.
Print Friendly and PDF