Thaise Kippensoep
11 June 2017

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • 2 rode pepers
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras(sereh)
  • 1 paksoi
  • 150 g sojascheuten
  • 1 l kippenbouillon van 2 tabletten
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 scheut vissaus
  • sap van 1/2 citroen

Instructies

  • Snij de kipfilet (250 g) in dunne reepjes.
  • Maak de pepers (2) schoon en snijd ze fijn.
  • Schil het stukje gember (1 cm) en snijd het fijn.
  • Snijd de paksoi fijn.
  • Breng in een pan de kippenbouillon (1 l) met de kokosmelk (1 blik) aan de kook.
  • Draai het vuur laag en voeg de kip, peper, gember, groenten toe. Laat dit 15 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
  • Breng de soep op smaak met vissaus en citroensap. Meteen opdienen.

  • Tijd koken : 25′