Thaise crunchy salade
15 May 2023

Ingrediënten

Salade
  • 1/4 Chinese kool
  • 250 g kipfilet
  • 1/2 pakje wonton vellen
  • 1 handvol koriander
  • 1 handvol munt
  • 1 wortel
  • 10 cm komkommer
  • 3 lente ui
  • 1 rode paprika
  • noten : pinda, zonnebloempitten, cashew
  • 1/2 el kippenkruiden
  • 1 chili peper (optioneel)
  • Olie

Pinda dressing
  • 6 el pindakaas
  • 3 el limoensap
  • 2 tl sojasaus
  • 1 el gember
  • 1 tl sesam olie
  • 1 teen look
  • 60 ml water

Instructies

Dressing
  • Meng de ingrediënten voor de dressing : pindakaas (6 el), limoensap (3 el), sojasaus (2 tl), geraspte gember (1 el), sesam olie (1 tl), geraspte look (1)
  • Indien de dressing te dik is voeg er dan een beetje water aan toe.

Salade
  • Bak de kipfilet in een pan en kruiden met kippenkruiden.
  • Snij de wortel (1) in julienne.
  • Snij de komkommer (10 cm) in julienne.
  • Snij de paprika (1) in julienne.
  • Snij de wonton vellen in repen en bak gedurende 15 seconden in olie op 200° en laat uitlekken op papier.
  • Snij de lente ui (3) in stukjes
  • Snij de Chinese kool (1/4) in stukjes.
  • Hak de munt en koriander in stukjes.
  • Hak de chili peper (1) in zeer kleine stukjes (optioneel).
  • Voeg alles samen in een schotel en meng goed.
  • Doe er als laatste jouw selectie noten/zaden er bij.
  • Opdienen samen met de dressing.
Print Friendly and PDF