Ingrediënten
Salade
- 1/4 Chinese kool
- 250 g kipfilet
- 1/2 pakje wonton vellen
- 1 handvol koriander
- 1 handvol munt
- 1 wortel
- 10 cm komkommer
- 3 lente ui
- 1 rode paprika
- noten : pinda, zonnebloempitten, cashew
- 1/2 el kippenkruiden
- 1 chili peper (optioneel)
- Olie
- 6 el pindakaas
- 3 el limoensap
- 2 tl sojasaus
- 1 el gember
- 1 tl sesam olie
- 1 teen look
- 60 ml water
Instructies
Dressing
- Meng de ingrediënten voor de dressing : pindakaas (6 el), limoensap (3 el), sojasaus (2 tl), geraspte gember (1 el), sesam olie (1 tl), geraspte look (1)
- Indien de dressing te dik is voeg er dan een beetje water aan toe.
- Bak de kipfilet in een pan en kruiden met kippenkruiden.
- Snij de wortel (1) in julienne.
- Snij de komkommer (10 cm) in julienne.
- Snij de paprika (1) in julienne.
- Snij de wonton vellen in repen en bak gedurende 15 seconden in olie op 200° en laat uitlekken op papier.
- Snij de lente ui (3) in stukjes
- Snij de Chinese kool (1/4) in stukjes.
- Hak de munt en koriander in stukjes.
- Hak de chili peper (1) in zeer kleine stukjes (optioneel).
- Voeg alles samen in een schotel en meng goed.
- Doe er als laatste jouw selectie noten/zaden er bij.
- Opdienen samen met de dressing.