Thai kokos-curry-pompoen soep
23 March 2021

Ingredi├źnten

  • 1 butternut pompoen
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 el Thaise rode curry pasta
  • 1 tl gember
  • 1 kleine ui
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 tl Sriracha
  • 2 teentjes look
  • peper en zout
  • 1 handvol ongezouten pindanoten
  • 1 el olie
  • wat koriander voor de versiering

Instructies

  • Rooster een handvol pindanoten en hak deze in kleine stukken.
  • Was de pompoen en snij in blokjes van 1 cm en doe in een pot.
  • Zet de pot op het vuur en doe 1 el olie in.
  • Snipper de ui (1) , de look (2) en de gember (2 cm) en doe ze bij de pompoen.
  • Voeg de rode curry (2 el) toe en de bouillon (750 ml).
  • Kruid met voldoende zout, peper en Sriracha (1 tl).
  • Goed mengen en laten koken en dan nog sudderen tot pompoen zacht is.
  • Voeg dan de kokosmelk (1 blik) toe. Laat wat kokosmelk over voor de versiering achteraf.
  • Voeg het sap van een limoen (1) toe.
  • Met een mixer de soep fijn mixen.
  • Als de soep in een tas is opgediend giet er dan wat kokosmelk in (in rondjes). Met een mespunt dan erdoor gaan zodat er krullen van kokosmelk verschijnen op de soep.
  • Nog wat versieren met koriander.
Print Friendly and PDF