Ingrediënten
- 200 g tempeh
- 1 el Sesamzaadjes
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 tl Sambal
- 6 el ketjap manis
- Scheutje citroensap
- 2 el bruine suiker
- 2 plakjes gehakte verse gember of 1 tl gember poeder
- 2 lente ui
Instructies
- Snij de tempeh (200 g) in gelijke repen en bak in ruime olie krokant.
- Haal uit de pan en zet apart.
- Verhit een pan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min goudbruin.
- Let op, de zaadjes verbranden gemakkelijk.
- Snipper de ui (1) en pers de teentjes look (2) fijn.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en look.
- Voeg de sambal (1 tl) en gember (1 tl) toe, bak even kort mee.
- Voeg de ketjap (3 el), citroensap en als laatste de suiker (2 el) toe.
- Laat even doorkoken en roer tot de suiker is opgelost.
- Meng de gebakken tempeh erdoor. Snij de lente ui in dunne ringetjes.
- Doe de tempeh in een schaal. Strooi de lente ui en sesamzaadjes eroverheen.
- Serveer met rijst en gewokte groenten zoals paksoi, boontjes, ...