Tempeh Goreng
28 January 2023

Ingrediënten

  • 200 g tempeh
  • 1 el Sesamzaadjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 tl Sambal
  • 6 el ketjap manis
  • Scheutje citroensap
  • 2 el bruine suiker
  • 2 plakjes gehakte verse gember of 1 tl gember poeder
  • 2 lente ui

Instructies

  • Snij de tempeh (200 g) in gelijke repen en bak in ruime olie krokant.
  • Haal uit de pan en zet apart.
  • Verhit een pan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min goudbruin.
  • Let op, de zaadjes verbranden gemakkelijk.
  • Snipper de ui (1) en pers de teentjes look (2) fijn.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en look.
  • Voeg de sambal (1 tl) en gember (1 tl) toe, bak even kort mee.
  • Voeg de ketjap (3 el), citroensap en als laatste de suiker (2 el) toe.
  • Laat even doorkoken en roer tot de suiker is opgelost.
  • Meng de gebakken tempeh erdoor. Snij de lente ui in dunne ringetjes.
  • Doe de tempeh in een schaal. Strooi de lente ui en sesamzaadjes eroverheen.
  • Serveer met rijst en gewokte groenten zoals paksoi, boontjes, ...
Print Friendly and PDF