Tempeh met broccoli en champignons
20 January 2024

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 180 g gemarineerde tempeh
  • 1 tl chilivlokken
  • 3 el oestersaus
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 250 g champignon
  • 2 wortel
  • 1 broccoli
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el maizena
  • 1 snuif Ajinomoto (of een beetje bouillon)
  • 1 tl vissaus
  • zout en peper

Instructies

  • Versnipper de sjalotten (2), rasp look (2).
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Snij de champignons (250 g) in stukjes.
  • Snij de wortelen (2) in dunne schijfjes.
  • Verhit de olie (2 el) in een woken fruit de sjalot (2) en de look (2) tot deze zacht zijn.
  • Voeg de gemarineerde tempeh (180g ) toe en roerbak enkele minuten.
  • Voeg de oestersaus (3 el toe.
  • Voeg de champignons (250 g), de wortelen (2) en de broccoli toe en roerbak enkele minuten.
  • Los de maizena (1 el) op in een beetje water en voeg toe in de wok.
  • Kruid met peper en zout en voeg de vissasu (1 tl) en de chilivlokken (1 tl) toe.
Print Friendly and PDF