Soepje van avocado met grijze garnalen
4 November 2019

Ingredi├źnten

Voor 4 personen
  • 1 rijpe avocado
  • 0,5 limoen
  • 1 dl ontvette kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 100 g ongepelde garnalen
  • chiliolie

Instructies

  • Halveer de avocado, verwijderde pit en lepel er het vruchtvlees uit.
  • Besprenkel met het sap van 1/2 limoen.
  • Doe de stukjes avocado in de blender en giet er de koude kippenbouillon (1 dl) en de room (1 dl) bij.
  • Mix glad en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Laat het soepje goed afkoelen.
  • Verdeel vlak voor het serveren over glaasjes en doe er wat garnalen bij.
  • Druppel er tenslotte wat chili olie over en werk af met een ongepeld garnaaltjes.

Chili olie maken
  • Snij 1 rood chilipepertje klein en doe het in de blender met 1 dl zonnebloemolie.
  • Mix en zeef.
  • Print Friendly and PDF