Sichuan Scampi
9 May 2021

Ingrediënten

Goed voor 3 personen
Marinade
  • 350 g scampi
  • 0.5 tl soja saus
  • 0.5 tl Shaoxing wijn (of droge sherry)
  • 1.5 el maïzena

Roerbak
  • 3 el gedroogde Chinese chili pepers
  • 4 el olie
  • 2 teentjes look
  • 1 cm gember
  • 1 lente ui
  • 1.5 tl Doubanjiang (of Sambal Oelek)
  • 3/4 el Sichuan pepers
  • 1.5 el geroosterde pinda's

Instructies

  • Ontdooi de scampi de dep droog en ze in een kom.
  • Voeg de soja saus (0.5 tl), de Shaoxing wijn (0.5 tl) en Maizena (1.5 el) toe. Meng goed.
  • Laat marineren gedurende 15 minuten.
  • Snij de chili pepers in stukken van 0.5 cm en haal er de zaden uit.
  • Verhit de olie (3 el) in een pan op medium vuur tot ze heet is.
  • Doe er de scampi in bak gedurende 1 à 2 minuten zonder te verplaatsen.
  • Draai de scampi om en bak ook de andere kant 1 à 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de scampi uit de pan en zet apart.
  • Zet nu op een laag vuur en doe er wat olie uit (laat 2 el) met wat keukenpapier.
  • Zet nu weer op medium vuur en doe er de lente-ui (1), de fijngesnipperde look (2) en de fijngesnipperde gember (1 cm) in.
  • Roerbak gedurende 30 seconden.
  • Voeg de Doubanjiang (1.5 tl) toe en roerbak gedurende een minuut.
  • Voeg de gedroogde chili toe (3 el), de sichuan peper en de pinda's (1.5 el) toe.
  • Roerbak nog een minuut tot de chili donkerbruin zijn (niet laten aanbranden).
  • Voeg de scampi terug toe en roerbak nog even.
  • Opdienen met gestoomde rijst (de Sichuan pepertjes niet opeten !).
Print Friendly and PDF