Ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 200 g tagliatelli (of fettuccine of linguine)
- 2 el ongezouten boter
- 0.5 el olijfolie
- 300 g champignons
- 2 teentjes look
- 125 ml witte wijn
- 125 ml kippenbouillon
- 185 ml room
- 30 g parmezaan
- peper en zout
Instructies
- Kook de pasta (200 g) in gezouten water 1 min minder dan op de verpakking staat vermeld.
- Snij de kipfilet (200 g) in kleine blokjes en bak bruin in een pan.
- Smelt boter en olie in een grote pan op hoog vuur.
- Voeg de (in kwartjes gesneden) champignons (300 g) toe en roer regelmatig.
- Als de champignons beginnen te zweten, voeg peper en zout toe.
- Als ze redelijk bruin zijn (ca 5 min) voeg dan de look (2 teentjes) en bak tot de look goudkleurig is en de champignons goudbruin.
- Voeg nu de wijn (125 ml) toe en roer en schraap ondertussen de aanbaksels in de pan los.
- Voeg nu de bouillon (125 ml), de parmezaan (30 g), de room (185 ml) en peper en zout toe. Roer tot de kaas is opgelost.
- Voeg de gekookte pasta nu toe en meng goed voor 1 à 2 minuten tot de saus goed aan de pasta kleeft.
- Indien de saus te dik wordt, kan je een beetje kokend water toevoegen.
- Bestrooi met nog wat parmezaan en dien direct op.