Romige pasta met champignons en kip
8 September 2019

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 200 g tagliatelli (of fettuccine of linguine)
  • 2 el ongezouten boter
  • 0.5 el olijfolie
  • 300 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml witte wijn
  • 125 ml kippenbouillon
  • 185 ml room
  • 30 g parmezaan
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de pasta (200 g) in gezouten water 1 min minder dan op de verpakking staat vermeld.
  • Snij de kipfilet (200 g) in kleine blokjes en bak bruin in een pan.
  • Smelt boter en olie in een grote pan op hoog vuur.
  • Voeg de (in kwartjes gesneden) champignons (300 g) toe en roer regelmatig.
  • Als de champignons beginnen te zweten, voeg peper en zout toe.
  • Als ze redelijk bruin zijn (ca 5 min) voeg dan de look (2 teentjes) en bak tot de look goudkleurig is en de champignons goudbruin.
  • Voeg nu de wijn (125 ml) toe en roer en schraap ondertussen de aanbaksels in de pan los.
  • Voeg nu de bouillon (125 ml), de parmezaan (30 g), de room (185 ml) en peper en zout toe. Roer tot de kaas is opgelost.
  • Voeg de gekookte pasta nu toe en meng goed voor 1 à 2 minuten tot de saus goed aan de pasta kleeft.
  • Indien de saus te dik wordt, kan je een beetje kokend water toevoegen.
  • Bestrooi met nog wat parmezaan en dien direct op.
Print Friendly and PDF