Roerbakken kip (Chop Suey)
2 December 2017

Ingrediënten

Voor de saus
  • 1 el maizena
  • 1.5 el lichte sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el rijstwijn
  • 1/2 el sesam olie (optioneel)
  • witte peper
  • 185 ml water
Voor de chop suey
  • 500 g kip
  • 1.5 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ajuin
  • 1 paksoi
  • 1 grote wortel
  • 150 g champignons
  • 100 g sojascheuten

Instructies

Voorbereiding
  • Doe de maizena en de sojasaus in een kom. Roer tot er geen brokken meer in zitten. Voeg dan de andere ingrediënten voor de saus toe.
  • Verwijder het uiteinde van de paksoi. Snij dan de rest in stukken van 7 cm en houd de bladeren en stengels apart.
  • Snij de wortel in stukken van 3 cm en daarna in reepjes.
  • Snij de champignons in kwartjes.

Bereiding
  • Verwarm olie in een wok op hoog vuur. Voed de look toe en roer vlug en voeg dan de ajuin toe. Kook tot de ajuin glazig is.
  • Voeg de kip toe en bak 2 minuten tot ze van roze naar wit gaat.
  • Voeg de wortel, paksoi stengels en champignons toe en bak al roerend voor 1 à 2 minuten.
  • Voeg als laatste de paksoi bladeren, de sojascheuten en de saus toe en bak tot de saus de juiste dikte heeft.
  • Haal van het vuur en dien onmiddellijk op met rijst of noedels.

  • Tijd voorbereiding : 9′
  • Tijd bakken : 10′
  • Goed voor 3 personen