Desserten

Trifle met crème anglaise en meringue

Trifle met crème anglaise en meringue

Dessert17 November 2019Dessert | EuropeesIngrediëntenVoor de crème anglaise 500 ml melk 6 eierdooiers 75g fijne kristalsuiker 1 vanillestok Voor de trifle 1 botercake 100 ml limoncello wat rood fruit (frambozen, aardbeien) Voor de meringue 3 eiwitten 80 g poedersuiker...

Parfait Grand Marnier

Parfait Grand Marnier

Dessert9 November 2019Basistechnieken | DessertIngrediënten 8 eigeel 120 g suiker 80 g water 30 g Grand Marnier 300 g room zeste van 1 sinaasappel (optioneel) InstructiesWe bereiden de pâte à bombe eigelen (8) in de keukenrobot klaarzetten (met klopper). suiker (120...

Taart met caramel en chocolade

Taart met caramel en chocolade

Dessert9 November 2019Dessert | Europees | GebakIngrediëntenHet deeg (Pâte sucrée) 125 g roomboter op kamertemperatuur 120 g poedersuiker 30 g amandelpoeder/meel 1 ei 250 g bloem 2 g zout Gezouten caramel 100 g kristalsuiker 30 ml water 50 g roomboter 60 ml room Zout...

Madeleintjes

Madeleintjes

Dessert30 October 2019Dessert | GebakIngrediënten 100 g boter 100 g bloem 100 g kristalsuiker 4 g bakpoeder 2 eieren 0,25 limoen, het sap Instructies Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter (100 g) op een laag vuur. Meng de bloem (100 g) met de suiker (100 g) en...

Fruitcouli/mascarpone/yoghurt dessert

Fruitcouli/mascarpone/yoghurt dessert

Dessert27 October 2019Dessert | Snack/HapjeIngrediënten fruitcoulie van aardbei of mango of kiwi 250 g mascarpone 250 g Griekse yoghurt 50 g suiker 1 zakje vanillesuiker flinke scheut amaretto 1 mango aantal aardbeien 1 kiwi Instructies Doe een laagje fruitcouli (voor...

Amandel-zanddeeg koekje

Amandel-zanddeeg koekje

Dessert27 October 2019Dessert | Gebak | Snack/HapjeIngrediënten 300 g boter 125 g bloemsuiker 500 g bloem 125 g eieren (2.5) 125 g broyage 50/50 (50% amandelmeel/50% bloemsuiker) snuifje zout 1 vanillesuiker Instructies Pommade boter (zachte) (300 g) vermengen met...

Moelleux

Moelleux

Dessert22 October 2019Dessert | EuropeesIngrediënten 100 g Belgische pure chocolade 110 g boter 2 volledige eieren 2 eierdooiers 100 g suiker 50 g gezeefde patisseriebloem snuifje zout InstructiesVoorbereiding Smelt de chocolade (100 g) samen met de boter (110 g) op...

Appeltaart met pudding

Appeltaart met pudding

Dessert5 October 2019Dessert | Europees | GebakIngrediënten 4 eieren 100 g kristalsuiker 50 g vanillepuddingpoeder 5 dl melk 1 vanillestok of 1 vanillesuiker beetje boter 4 appels bruine suiker 2 vellen bladerdeeg 1 eierdooier een scheutje melk kristalsuiker...

Meloen in kokosmelk

Meloen in kokosmelk

Dessert7 July 2019Aziatisch | DessertIngrediëntenVoor 4 personen 100 ml kokosmelk 100 g rietsuiker snuifje zout 1 galia of cantaloupe meloen crushed ijs Instructies Verwarm de kokolsmelk (100 ml) in een pot op een laag vuur. Voeg suiker (100 g) en zout (snuif) toe en...