Basistechnieken

Parfait Grand Marnier

Parfait Grand Marnier

Basistechnieken9 November 2019Basistechnieken | DessertIngrediënten 8 eigeel 120 g suiker 80 g water 30 g Grand Marnier 300 g room zeste van 1 sinaasappel (optioneel) InstructiesWe bereiden de pâte à bombe eigelen (8) in de keukenrobot klaarzetten (met klopper)....

Crème Anglaise

Crème Anglaise

Basistechnieken22 October 2019Basistechnieken | EuropeesIngrediënten 500 g melk 75 g suiker 1 vanillestok 120 g eigeel (= 6 eieren) Instructies Melk (500 g) en vanillestok koken. Dan van het vuur doen en 10' laten afkoelen (infuseren). Suiker (75 g) en eigeel (120 g)...

Hollandaise saus

Hollandaise saus

Basistechnieken9 April 2019BasistechniekenIngrediënten 250 g echte boter (ongezouten) 3 Eigeel (kraakvers) 3 el water 3 el witte wijnazijn of citroensap cayennepeper (optioneel) witte peper (versgemalen) zeezout InstructiesBereiding Eerst de boter klaren: smelt de...

Savooi klaarmaken

Savooi klaarmaken

Basistechnieken26 January 2019Basistechnieken | EuropeesIngrediënten 1 savooi 30 g boter 200 g spekjes 1 ui Peper, zout en nootmuskaat 2 eieren 200 ml room Instructies De buitenste bladeren van de savooikool verwijderen, tot je de vaste krop overhoudt. De harde kern...