Polvorón
11 January 2020

Ingrediënten

Voor 40 stuks
  • 225 g gesmolten boter
  • 200 g suiker (1 cup)
  • 1 cup full cream milk
  • 260 g bloem (2 cup)
  • 75 g ongezouten pinda (1/2 cup)

Instructies

  • Doe de bloem (260 g) In een hoge pan op middelmatig vuur.
  • Toast de bloem tot ze licht gebruind is en een aroma heeft. Zorg dat de bloem niet verbrandt.
  • Doe de bloem van het vuur en laat afkoelen.
  • Meng in een pot de bloem, de powered milk (1 cup) en de suiker (200 g)
  • Rooster de pinda's (75 g) en doe dan in een blender.
  • li>Meng nu ook de pinda's onder het mengsel.
  • Doe het mengsel in platte schotel en met een polvoron mal kunnen koekjes gevormd worden.
  • Zorg dat het mengsel in de vorm zo compact is als mogelijk.
  • Plaats de koekjes op een plaat en doe in de diepvriezer voor 30'.
  • Alle koekjes in boterpapier of cellofaanpapier verpakken.

Een polvorón is een soort zware, zachte en zeer kruimelige Spaanse zandkoek gemaakt van bloem, suiker, melk en noten.

Wordt vaak gegeten als dessert in Filippijnen

Print Friendly and PDF