Pittige pompoensoep
2 December 2020

Ingrediënten

  • 1¼ kg pompoen
  • 2 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels selder
  • 2 wortels
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 l kokend water
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant
  • Snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  • Snijd de uien (2) in parten en de knoflook (3) fijn.
  • Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Schil de wortel en snijd in stukken.
  • Was de selder en snijd in stukken.
  • Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem.
  • Fruit de ui, knoflook, peper met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de pompoen, wortelen en selder toe en bak al omscheppend 2 min.
  • Voeg de het water en de bouillonblokjes toe.
  • Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
  • Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep.
Print Friendly and PDF