Pikante tonijn/zalm rijstwafels (NOBU)
2 July 2023

Ingrediënten

  • 1 batch krokante rijstwafels (14 stuks)
  • 1 avocado
  • 1/2 tl zwarte sesamzaadjes

Topping NOBU pikante zalm
  • 225g verse zalm of verse tonijn
  • 1.5 el sriracha
  • 2 tl mayonaise
  • 1 tl sesam olie
  • 1/4 tl zout
  • 1 lente ui
  • 1 tl witte sesamzaadjes
  • 1/2 tl zwarte sesamzaadjes

Topping pikante tonijn uit blik
  • 1 blik tonijn in de olie
  • 2 el Sriracha
  • 4 el mayonaise
  • 1 el limoensap
  • 1 tl sesam olie
  • 1/2 tl zout
  • 1 lente ui

Instructies

  • Maak de dag voordien de rijst. Klik HIER voor het recept.
  • Snij de lente ui in kleine stukjes.
  • Snij de zalm in kleine blokjes (van 0.5cm). Steek de zalm eerst een 0.5 uur in de vriezer dan gaat het makkelijker.
  • Laat de tonijn uit blik uitlekken en met een vorm in stukjes breken.
  • Voeg alle ingrediënten samen per topping.
  • Bak de rijstwafels.
  • Strooi zout over de rijstwafels.
  • Snij de avocado in dunne plakjes.
  • Plaats de rijstwafels op een plateau en leg er de plakjes avocado op.
  • Doe er dan de toppings op.
  • Werk af met wat zwarte sesamezaadjes op de toppings.
Print Friendly and PDF