Patatas bravas
18 May 2020

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 4 personen): Voor de aardappelen
  • 6 middelgrote aardappelen
  • zout naar smaak

Voor de salsa brava
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 el wijn
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tl cayennepeper (poeder)
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • 1 ui
  • 400 g tomaat
  • 2 tl suiker

Instructies

Aardappelen
  • Was de aardappels (eventueel schillen) en snij ze in blokjes van 2 cm.
  • Doe de aardappels in een pot met gezouten kokend water en kook ze een paar minuten.
  • Haal de aardappels uit het water en spoel ze af en dep ze droog.
  • Als de aardappels droog zijn kun je ze gaan frituren tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de gefrituurde aardappels uitlekken op keukenpapier.
  • Strooi over de aardappels zout om het nog verder op smaak te brengen.

Salsa brava
  • Begin met het snijden van de ui, knoflook en tomaat.
  • Daarna de olijfolie verhitten in een pan.
  • Doe de gesneden ui en knoflook in de pan en laat deze fruiten.
  • Voeg daarna de cayennepeper en de paprikapoeder toe, laat dit even mee fruiten.
  • Voeg daarna de gesneden tomaat toe en laat deze zachtjes koken, blijf het mengsel goed doorroeren.
  • Voeg als laatste de wijn, suiker en zout toe en roer het mengsel goed door.
  • Neem de pan van het vuur en mix de salsa met de staafmixer tot een glad mengsel en dan zeven.

Serveren
  • Doe de aardappels in een kommetje of leg ze op een bord.
  • Giet daarna de salsa over de aardappels.
  • Tip! Doe over de aardappels en salsa wat aioli.
Print Friendly and PDF