Pastinaaksoep
28 November 2020

Ingredi├źnten

  • 0.5 kg pastinaak
  • 2 ajuinen
  • 1/4 knolselder
  • 2 teentjes look
  • 2 aardappelen
  • 0.5 prei
  • een flinke klont boter
  • 1.5 l groentebouillon
  • 0.5 el miso pasta
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • enkele laurierblaadjes

Instructies

  • Zet een pot op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
  • Pel de ajuinen (2) en snijd ze grof. Stoof de ui aan in de hete vetstof.
  • Schil de pastinaak (0.5 kg) en snijd ze in grote stukken en laat meestoven.
  • Doe het zelfde met de knolselder (1/4).
  • Pel de teentjes look (2) en duw ze plat. Voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.
  • Schil de aardappelen (2) en snijd ze in grote stukken en meng ze met de rest van de groenten.
  • Verwijder het kontje en het groene deel van de prei (0.5) en snij in grote stukken en voeg ook toe.
  • Voeg 1.5 l groentenbouillon toe en breng de soep aan de kook.
  • Breng de soep op smaak met de misopasta (0.5 el).
  • Maak een bouquet garni van rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Voeg toe aan de soep met een flinke snuif witte peper en zout.
  • Zet het deksel op de pot en laat de soep rustig verder garen.
  • Mix de soep fijn.
Print Friendly and PDF