Ingrediënten
- 300 g linguine (of andere pasta)
- 400 g champignons
- 16 groene asperges
- 100 g rucola (1 handje)
- 16 mozzarellabolletjes (1 pakje)
- 200 g gerookte zalm (4 plakjes)
- rode wijnazijn
- oregano
- peper en zout
- Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Doe ze in een kommetje en overgiet ze met een scheutje olijfolie en een scheutje rode wijnazijn tot ze onder staan.
- Kruid met zout en peper en meng.
- Snijd de gerookte zalm in reepjes.
- Snijd het onderste topje van de asperges en snijd de asperges in de helft. Je hoeft ze niet te schillen.
- Kook de linguine al dente in gezouten water.
- Bak de gemarineerde champignons aan in olijfolie.
- Kruid met peper en zout en doe de groene asperges erbij.
- Bak de groenten goed aan.
- Doe er dan nog een extra scheut olijfolie bij en zet het vuur zachter.
- Voeg nu de pasta toe en roer de pasta en de groenten goed door mekaar.
- Kruid bij met peper en meng de rucola eronder.
- Doe de mozzarellabolletjes erbij en strooi er wat oregano over.
- Voeg als laatste de zalm toe en meng alles goed door mekaar tot de zalm lauw is.
- Werk de pasta af met verse parmezaan.