Pasta met zalm
10 March 2019

Ingrediënten

  • 300 g linguine (of andere pasta)
  • 400 g champignons
  • 16 groene asperges
  • 100 g rucola (1 handje)
  • 16 mozzarellabolletjes (1 pakje)
  • 200 g gerookte zalm (4 plakjes)
  • rode wijnazijn
  • oregano
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Doe ze in een kommetje en overgiet ze met een scheutje olijfolie en een scheutje rode wijnazijn tot ze onder staan.
  • Kruid met zout en peper en meng.
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  • Snijd het onderste topje van de asperges en snijd de asperges in de helft. Je hoeft ze niet te schillen.
  • Kook de linguine al dente in gezouten water.
  • Bak de gemarineerde champignons aan in olijfolie.
  • Kruid met peper en zout en doe de groene asperges erbij.
  • Bak de groenten goed aan.
  • Doe er dan nog een extra scheut olijfolie bij en zet het vuur zachter.
  • Voeg nu de pasta toe en roer de pasta en de groenten goed door mekaar.
  • Kruid bij met peper en meng de rucola eronder.
  • Doe de mozzarellabolletjes erbij en strooi er wat oregano over.
  • Voeg als laatste de zalm toe en meng alles goed door mekaar tot de zalm lauw is.
  • Werk de pasta af met verse parmezaan.
Print Friendly and PDF