Pasta met champignon en spinazie
29 January 2022

Ingredi├źnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 150 g spinazie
  • 300 g champignons
  • 320 g noedels
  • 150 g tomatenpulp
  • 4 el bloem
  • 400 ml groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Versnipper de ui (1) en de knoflook (2).
  • Verhit de olie (1 el) in een pan en fruit de ui en de knoflook.
  • Schil de paprika en snij in kleine stukjes.
  • Doe de paprika bij de de ui.
  • Snij de champignons in schijfjes en doe in de pan.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Laat het geheel 10' stoven en roer regelmatig.
  • Voeg er de gewassen spinazie bij.
  • Doe ondertussen de olie (3 el) in een pot.
  • Als de olie warm is doe er dan de bloem bij (3 el).
  • Als de roux droog is doe er dan de groentebouillon (400 ml) bij.
  • Voeg de tomatenpulp (150 g) bij de saus.
  • De saus kruiden.
  • Kook de pasta (volgens verpakking) met een snuif zout in een grote kom.
  • Voeg nu de saus bij de groenten en ook de gekookte pasta.
  • Alles goed omroeren en opdienen.
Print Friendly and PDF