Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 150 g spinazie
- 300 g champignons
- 320 g noedels
- 150 g tomatenpulp
- 4 el bloem
- 400 ml groentebouillon
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Versnipper de ui (1) en de knoflook (2).
- Verhit de olie (1 el) in een pan en fruit de ui en de knoflook.
- Schil de paprika en snij in kleine stukjes.
- Doe de paprika bij de de ui.
- Snij de champignons in schijfjes en doe in de pan.
- Kruiden met peper en zout.
- Laat het geheel 10' stoven en roer regelmatig.
- Voeg er de gewassen spinazie bij.
- Doe ondertussen de olie (3 el) in een pot.
- Als de olie warm is doe er dan de bloem bij (3 el).
- Als de roux droog is doe er dan de groentebouillon (400 ml) bij.
- Voeg de tomatenpulp (150 g) bij de saus.
- De saus kruiden.
- Kook de pasta (volgens verpakking) met een snuif zout in een grote kom.
- Voeg nu de saus bij de groenten en ook de gekookte pasta.
- Alles goed omroeren en opdienen.