Pasta Alfredo
13 March 2021

Ingrediënten

Voor de pasta
  • 150 g pasta
  • 100 g gerookte baconreepjes
  • 8 smaaktomaatjes

Voor de alfredo saus
  • 50 g roomboter (ongezouten)
  • 2 teentjes look
  • 250 ml room
  • snufje zout en peper
  • 25 g parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  • Bak de baconreepjes (100 g) in een pan (zonder vet) en zet dan apart.
  • Smelt de boter (50 g) in een pannetje en pers knoflook (2) uit.
  • Bak de knoflook ongeveer 30 seconden op een zacht vuurtje.
  • Voeg vervolgens de room (250 ml) en een snufje zout en peper toe.
  • Als de saus begint te pruttelen en goed warm is, voeg je de parmezaanse kaas (50 g) toe.
  • Even goed roeren en laat de saus nu ongeveer 10 minuten pruttelen totdat hij iets dikker is.
  • Vergeet niet om zo nu en dan te roeren.
  • Snij de smaaktomaatjes doormidden.
  • Meng de baconreepjes en de tomaatjes door de saus.
  • Giet de gekookte pasta af en meng dan door de saus.
Print Friendly and PDF