Ingrediënten
Voor de pasta
Voor de alfredo saus
- 150 g pasta
- 100 g gerookte baconreepjes
- 8 smaaktomaatjes
Voor de alfredo saus
- 50 g roomboter (ongezouten)
- 2 teentjes look
- 250 ml room
- snufje zout en peper
- 25 g parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
- Bak de baconreepjes (100 g) in een pan (zonder vet) en zet dan apart.
- Smelt de boter (50 g) in een pannetje en pers knoflook (2) uit.
- Bak de knoflook ongeveer 30 seconden op een zacht vuurtje.
- Voeg vervolgens de room (250 ml) en een snufje zout en peper toe.
- Als de saus begint te pruttelen en goed warm is, voeg je de parmezaanse kaas (50 g) toe.
- Even goed roeren en laat de saus nu ongeveer 10 minuten pruttelen totdat hij iets dikker is.
- Vergeet niet om zo nu en dan te roeren.
- Snij de smaaktomaatjes doormidden.
- Meng de baconreepjes en de tomaatjes door de saus.
- Giet de gekookte pasta af en meng dan door de saus.