Paputok (Filipijns starbread)
12 January 2020

Ingrediënten

Goed voor 18 broodjes
  • 400 g broodmix voor wit brood (6 cup)
  • 300 g suiker (1.5 cup)
  • 250 g bloem (2 cups)
  • 80 g melkpoeder (0.5 cup)
  • 2 tl bakpoeder
  • 120 g gesmolten boter
  • 2 tl instant gist
  • 2 tl zout
  • 2 tl vanille extract
  • 400 ml water
  • 1 ei

Instructies

  • Neem een grote kom en en doe er de bakmix (400 g), de bloem (250 g), zout (2 tl) en de suiker (300 g) in en meng goed.
  • Doe er dan het melkpoeder (80 g), bakpoeder (2 tl) en gist (2 tl) bij en meng goed.
  • Doe het mengsel in keukenrobot en kneed.
  • Doe er nu de gesmolten boter (120 g), het water (400 ml) en het vanille extract (2 tl) bij.
  • Kneed tot het een geheel vormt, maar niet te lang zodat het deeg niet elastisch wordt.
  • Verdeel het deeg in 18 gelijke delen en draai in bolletjes.
  • Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier, laat voldoende ruimte tussen de bollen.
  • Klop het ei los en smeer het over elke bol.
  • Knip verschillende keren elke bol (zie foto.
  • Stroii wat kristalsuiker over elke bol.
  • Laat nu 1u-1u30 rusten onder een handdoek op een warme plaats.
  • Over veoorverwarmen op 200°.
  • Bakken gedurende 12'-15' tot de bovenkant goudbriuin is.
Print Friendly and PDF