pannenkoeken in oven met ricotta en rood fruit
16 January 2022

Ingrediënten

  • 150 g bosvruchten (diepvries)
  • 1 citroen
  • 250 g ricotta
  • 50 g boter
  • 4 eieren
  • 2 dl melk
  • 150 g bloem
  • 50 g suiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 1 el bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Rasp de schil van de halve citroen (zonder het wit).
  • Smelt de boter (50 g).
  • Een rechthoekige ovenschaal (± 20 op 30 cm) invetten met een beetje van de gesmolten boter.
  • Mix de ricotta (250 g) met de eieren (4), de melk (2 dl), de citroenzeste en de suiker (50 g).
  • Giet er voorzichtig de gesmolten boter bij.
  • Klop met de kloppers van de mixer tot een glad beslag.
  • Zeef er de bloem (150 g) en het bakpoeder (1 tl) over en meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel er de diepgevroren vruchten over.
  • Zet 25 à 30 min. in de oven.
Print Friendly and PDF