Ingrediënten
- 2 grote eieren
- 5 g instant gist
- 400 g bloem
- 200 g broodbloem
- 65 g suiker
- 1,5 tl zeezout
- paneermeel
- 55 g boter of olie
- 300 g volle melk
Instructies
- Los de gist (5 g) op in lauwe melk (300 g).
- Voeg 2 tl suiker toe, meng goed en laat 10' intrekken tot de gist begint te werken.
- Meng nu in een pot de bloem (400 g), broodbloem (200 g) en zout (1.5 tl) en zet apart.
- Breng het gistmengsel in de keukenrobot (met kneedhaak).
- Klop de 2 eieren los en voeg bij het gistmengsel.
- Voeg de resterende suiker en de boter (55 g) toe.
- Meng alle ingrediënten op middelmatige snelheid.
- Voeg het bloemmengsel toe in verschillende keren en meng ondertussen op lage snelheid.
- Blijf kneden op middelmatige snelheid tot het een homogene bal is.
- Haal het deeg uit de kom en klop de lucht er uit.
- Wrijf een kom in met olie en breng het deeg over naar die kom.
- Bedek de kom met plastiekfolie en laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Rol nu de deeg in een rol en sij in 24 gelijke stukken.
- Draai elk stuk in een bolletje en dop bovenkant in broodkruimels/paneermeel.
- Plaats deze bollen in een ovenschotel en bedek met plastiekfolie en laat nog 20' rijzen.
- Oven voorverwarmen tot 180°.
- Bak de bolletjes gedurende 20'-25' tot ze goudbruin zijn.
- De pandesal is het best als ze nog een beetje warm zijn.
- Afgekoeld kunnen ze 3 dagen bewaarde worden in een afgesloten doos. Opnieuw opwarmen in de micro of oven.