Pandesal (Filipijnse broodjes)
21 November 2019

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 5 g instant gist
  • 400 g bloem
  • 200 g broodbloem
  • 65 g suiker
  • 1,5 tl zeezout
  • paneermeel
  • 55 g boter of olie
  • 300 g volle melk

Instructies

  • Los de gist (5 g) op in lauwe melk (300 g).
  • Voeg 2 tl suiker toe, meng goed en laat 10' intrekken tot de gist begint te werken.
  • Meng nu in een pot de bloem (400 g), broodbloem (200 g) en zout (1.5 tl) en zet apart.
  • Breng het gistmengsel in de keukenrobot (met kneedhaak).
  • Klop de 2 eieren los en voeg bij het gistmengsel.
  • Voeg de resterende suiker en de boter (55 g) toe.
  • Meng alle ingrediënten op middelmatige snelheid.
  • Voeg het bloemmengsel toe in verschillende keren en meng ondertussen op lage snelheid.
  • Blijf kneden op middelmatige snelheid tot het een homogene bal is.
  • Haal het deeg uit de kom en klop de lucht er uit.
  • Wrijf een kom in met olie en breng het deeg over naar die kom.
  • Bedek de kom met plastiekfolie en laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • Rol nu de deeg in een rol en sij in 24 gelijke stukken.
  • Draai elk stuk in een bolletje en dop bovenkant in broodkruimels/paneermeel.
  • Plaats deze bollen in een ovenschotel en bedek met plastiekfolie en laat nog 20' rijzen.
  • Oven voorverwarmen tot 180°.
  • Bak de bolletjes gedurende 20'-25' tot ze goudbruin zijn.
  • De pandesal is het best als ze nog een beetje warm zijn.


  • Afgekoeld kunnen ze 3 dagen bewaarde worden in een afgesloten doos. Opnieuw opwarmen in de micro of oven.
Print Friendly and PDF