Pad see ew
31 August 2023

Ingrediënten

Voor 2 personen - per portie klaarmaken !!
Saus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el soja saus
  • 1,5 tl vissaus
  • 1,5 tl Golden Mountain saus (of Maggie smaakversterker)
  • 2 tl Donkere soja saus

Pad See Ew
  • 200 g proteïnen naar keuze (kip, tofu, varken, rund,...)
  • 1 el soja saus
  • 3 el olie
  • 4 tenen look
  • 2 eieren
  • 1/2 Chinese broccoli (of paksoi)
  • 450 g ho fun noedels (brede rijst noedels)
  • 4 tl suiker
  • witte peper
  • Chili azijn (prik nam sam)

Instructies

Pad = roerbakken, See Ew = sojasaus
  • Doe de noedels in heet water voor 15 minuten, laat dan uitlekken en spoelen onder koud water.
  • Snij de stengels van Chinese broccoli (of paksoi) in kleine reepjes en het loof in grotere stukken.
  • Snij de proteïnen (kip of varken of rund of tofu of ...) in dunne reepjes.
  • Meng het vlees samen met 1 el sojasaus en 2 tl olie en laat marineren.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
  • Zet een wok op hoog vuur en eenmaal warm doe er de olie (1 el) in en voeg het vlees toe.
  • Bak tot het volledig doorbakken is en haal dan het vlees er uit en zet apart.
  • Veeg de wok proper.
  • We bereiden het gerecht per portie : dus helft van saus, ei, noedels,... nemen om te bakken.
  • Doe olie (1.5 el) en look in de wok en bak op medium vuur tot de look begint te kleuren.
  • Voeg het ei toe, als het half gebakken is dan met een spatel roeren zodat het roerei wordt.
  • Voeg de Chinese broccoli toe en bak al roerend.
  • Voeg de helft van de noedels er bij en suiker (2 tl) en de helft van de saus (2 el + 1 tl) en laat bakken.
  • Laat bakken zonder te roeren gedurende een tijdje (30'') zodat de noedels een baklaagje krijgen.
  • Dan eens omroeren en nogmaals gedurende 30'' laten bakken.
  • Zet het vuur uit en voeg nu de helft van het vlees er bij (zonder vocht) en 1 tl chili azijn en roeren.
  • Doe de pad see ew op een bord en doe er een beetje witte peper op.
  • Snel de volgende portie koken...
Print Friendly and PDF