Oreo kaastaart
26 October 2018
Ingrediënten
  • 36 Oreo koekjes
  • 5 el gesmolten boter
  • 800 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 1 el vanille extract
  • 250 ml melk (warm)
  • 8 g gelatine
Instructies
  • Scheid de koekjes (36) en doe de witte crème in een kom en de koekjes in een plastiek zak. Zet 100 g van de koekjes kruimels apart.
  • Klop de koekjes tot het fijn poeder is.
  • Doe het poeder in een kom met de gesmolten boter (5 el) en mix tot het mengsel de textuur van nat zand heeft.
  • Doe het mengsel in een springvorm (22 cm) en maak het mooi effen.
  • Verwarm in een pot op laag vuur de mascarpone (800 g), de suiker (100 g), de crème van de koekjes en het vanille extract en roer steeds tot er geen klonters meer inzitten.
  • Verwarm de melk (250 ml) een beetje en los de gelatine (8 g) er in op.
  • Voeg de melk bij het kaasmengsel en roer steeds tot het begin te borrelen en haal dan van het vuur.
  • Giet nu het mengsel in de springvorm op de koekjes bodem. Maak mooi vlak.
  • Zeef nu de koekjes kruimels die apart stonden over de kaastaart.
  • Zet in de koelkast voor minstens 4 uur.

  • Tijd voorbreiding : 30'
  • Tijd taart maken : 30'
  • Goed voor 6 personen
Print Friendly and PDF