Oliebollen met appel
12 March 2021

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 150 g bloem
  • 50 g suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • kaneel
  • bak olie
  • suiker of bloemsuiker om te garneren

Instructies

  • Doe het ei (1) in een kom en klop los.
  • Voeg de suiker (50 g) toe en klop het geheel wit.
  • Voeg de melk (100 ml) toe al roerend en meng goed.
  • Voeg kaneel toe volgens smaak en roer goed.
  • Doe de bloem (150 g) in een andere kom.
  • Doe er het bakpoeder (1.5 tl) bij en meng goed.
  • Voeg nu beetje per beetje de bloem toe aan het eiermengsel en roer goed tot het een mooi deeg wordt.
  • Schil de appels (2) en snij ze in kleine stukken.
  • Meng de stukjes appel onder het deeg.
  • Maak de bakolie heet.
  • Doe hoopjes deeg in de olie met een eetlepel. En laat ze 1.5 minuut bakken en draai dan om en nog 1.5 minuut bakken.
  • Laat de gebakken oliebollen uitlekken op keukenpapier
  • Wentel ze dan in suiker of bestrooi ze met poedersuiker.
Print Friendly and PDF