Ingrediënten
- 2 appels
- 150 g bloem
- 50 g suiker
- 1,5 tl bakpoeder
- 100 ml melk
- 1 ei
- kaneel
- bak olie
- suiker of bloemsuiker om te garneren
Instructies
- Doe het ei (1) in een kom en klop los.
- Voeg de suiker (50 g) toe en klop het geheel wit.
- Voeg de melk (100 ml) toe al roerend en meng goed.
- Voeg kaneel toe volgens smaak en roer goed.
- Doe de bloem (150 g) in een andere kom.
- Doe er het bakpoeder (1.5 tl) bij en meng goed.
- Voeg nu beetje per beetje de bloem toe aan het eiermengsel en roer goed tot het een mooi deeg wordt.
- Schil de appels (2) en snij ze in kleine stukken.
- Meng de stukjes appel onder het deeg.
- Maak de bakolie heet.
- Doe hoopjes deeg in de olie met een eetlepel. En laat ze 1.5 minuut bakken en draai dan om en nog 1.5 minuut bakken.
- Laat de gebakken oliebollen uitlekken op keukenpapier
- Wentel ze dan in suiker of bestrooi ze met poedersuiker.