Myeongdong ei-toast (Korea street food)
27 March 2020

Ingredi├źnten

  • 50 g witte kool
  • 1 ui
  • 50 g wortel
  • 2 lente-ui
  • 4 eieren
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • boter
  • 8 sneetjes toastbrood
  • 4 sneden ham
  • 4 sneden kaas
  • ketchup
  • mayonaise
  • Sriracha

Instructies

  • Snij de kool (50 g), de wortel (50 g), de ui (1), de lente-ui (2) in fijne reepjes.
  • Doe de eieren (4) in een grote kom en klop ze los.
  • Doe er alle groenten bij en meng goed.
  • Kruiden met peper en zout en doe er een scheut sriracha in.
  • Beboter beide kanten van de sneden brood.
  • Verwarm boter in een pan en voeg 2 el boter toe en laat smelten.
  • Doe eiermengsel in de pan en probeer dit in een vierkante vorm te laten bakken.
  • Als de omelet aan een kant gebakken is, snij dan in 4 stukken en draai elk stuk om.
  • Bak nu ook de andere kant.
  • Als het ei gebakken is, haal het uit de pan.
  • Bak nu de 4 sneden ham.
  • Bak nu ook de 8 sneden toast aan beide kanten goudbruin.
  • Laat 4 sneden toast in de pan op een laag vuur.
  • Doe het ei op de toast.
  • Leg er een snede ham op.
  • Leg er een snede kaas op.
  • Werk af met ketschup en mayonaise.
  • Leg er nu de andere toast op.
Print Friendly and PDF