Muffins met snickers
16 December 2017

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2.5 dl melk
  • 4 Snickers
  • 130 g boter
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 130 g witte suiker
  • 380 g bloem
  • bloemsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 210 °C.
  • Meng de bloem (380 g), de suiker (130 g), het cacaopoeder (1 el), het bakpoeder (1 el) en het bicarbonaat (1 tl) in een keukenmachine (K-stuk gebruiken).
  • Smelt de boter (130 g).
  • Snij 3 snickers in stukjes en smelt ze in de boter.
  • Meng de gesmolten boter met snickers (3) door de droge ingrediënten.
  • Doe de eieren (2) en de melk (2.5 dl) erbij. Meng alles goed in de keukenmachine.
  • Snij de laatste snicker in kleine stukjes en schep door het deeg.
  • Zet papieren vormpjes in de muffin vorm.
  • Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag.
  • Bak de muffins ongeveer 30′ in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen op een rooster en bestrooi eventueel met bloemsuiker.

  • Tijd voorbereiding : 30′
  • Tijd bakken : 30′
  • Goed voor 12 muffins