Moroccan Balls (Filippijnse stijl)
9 May 2024

Ingredi├źnten

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 4 tenen look
  • 1 grote ui
  • 1 runds bouillonblokje (of snuifje ajinomoto)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 handvol gedroogde peterselie
  • 1 tl vissaus
  • 1 tas water
  • Peper

Instructies

  • Draai balletjes van het gehakt (1 kg) (iets kleiner dan een pinpongballetje).
  • Doe wat boter in de pan en bak de balletjes rondom bruin.
  • Bak ze niet allemaal in een keer maar doe dit in batches.
  • Zet de gebruinde balletjes aan de kant.
  • Doe boter in de pan en stoof de fijngesnipperde ui (1).
  • Voeg dan de geperste look (4) toe.
  • Doe er ook het verkruimelde bouillonblokje (1) erbij (of de ajinomoto).
  • Als de ui een beetje gestoofd is, doe er dan de gedroogde peterselie bij (1 hand).
  • Alles goed mengen en enkele minuten laten stoven.
  • Doe er nu de tomatenblokjes (1) bij en laten stoven op klein vuur.
  • Voeg nu de vissaus (1 tl) en het water (1 tas) toe. Evenuteel nog extra water als het te droog of te zoutig is.
  • Voeg de balletjes nu ook toe en laat stoven op laag vuur onder deksel.
  • Afkruiden met peper en zout.
  • Opdien met rijst. Smakelijk.
Print Friendly and PDF