Monay (Filippijns brood)
13 April 2020

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 7 g instant gist
  • 50 g melkpoeder
  • 250 ml melk
  • 80 g suiker
  • 8 g zout
  • 2 el olie
  • 2.5 eigeel voor deeg
  • 0.5 eigeel om op deeg te doen

Instructies

  • Doe de bloem (500 g), het melkpoeder (50 g) en de gist (7 g) in een kom en meng.
  • Doe de melk (250 ml), suiker (80 g) en zout (8 g) in een pot en verwarm en roer goed.
  • Als het mengsel warm is doe er dan de olie (2 el) en eigeel (2.5) bij en roer tot alles goed gemengd is.
  • Kneed nu het bloemmengsel en doe er beetje bij beetje het melk mengsel bij.
  • Kneed tot het een mooie bol vormt.
  • Laat 2 u rijzen op een warme plaats.
  • Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en draai er bolletjes van.
  • Geef een knip in elk bolletje met een schaar.
  • Laat de bolletjes nog een half uur rijzen.
  • Doe wat melk bij het halve eigeel dat over is en meng en strijk elk ermee bolletje in.
  • Over voorverwarmen op 160°
  • Bak de broodjes gedurende 20" tot ze goudbruin zijn.
Print Friendly and PDF