M&M koekjes
19 December 2020

Ingrediënten

  • 150 g witte suiker
  • 50 g vanillesuiker
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 350 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • M&M's

Instructies

  • Klop boter (200 g), suiker (150 g) en vanillesuiker (50 g) romig.
  • Voeg het ei (1) toe en mix tot het helemaal is opgenomen.
  • Voeg bloem (350 g) en cacaopoeder (50 g) toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.
  • Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Na het koelen rol je het deeg uit tot een halve centimeter op een bebloemd oppervlak.
  • Steek verschillende vormen uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Duw zoveel M&M's als je zelf wilt in de koekjes.
  • Je hoeft ze niet heel diep in het deeg te drukken, zacht aandrukken is voldoende.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Print Friendly and PDF