Mango Panna Cotta
15 April 2021

Ingredi├źnten

Voor de mango laag
  • 200 ml mango nectar
  • 5 blaadjes gelatine
  • 300 g mango puree (diepvries)


Voor de Panna Cotta laag
  • 250 ml volle melk
  • 70 g suiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 snuif zout
  • 1 tl vanille extract
  • 1 zakje vanille suiker
  • 400 ml room

Instructies

  • Doe de blaadjes gelatine (5) in kom met koud water en laat 10' weken.
  • Doe de mango nectar (200 ml ) in een pot op vuur en verwarm een beetje.
  • Los de gelatine op in de nectar.
  • Doe de mangoblokjes (300 g) in een blender en mix tot het een fijne puree is.
  • Voeg de nectar bij de mangopuree en roer goed.
  • Neem nu de glaasje en zet ze schuin in een cupcake vorm.
  • Giet het mengsel in de glaasjes tot ze halfvol zijn.
  • Laat 2 u afkoelen in de koelkast.
  • Doe de blaadjes gelatine (5) in kom met koud water en laat 10' weken.
  • Doe nu de melk (250 ml) in een pot en verwarm de melk.
  • Als de melk lauw is kan je de gelatine erin oplossen.
  • Voeg de suiker (70 g) toe.
  • Voeg een snuifje zout toe.
  • Voeg 1 tl vanille extract toe en 1 zakje vanille suiker en roer goed tot de suiker is opgelost.
  • Doe de room (400 ml) in een kom en voeg het melkmengsel toe en roer goed.
  • Giet het mengsel nu in de glaasjes.
  • Laat gedurende 4 u opstijven in de koelkast.
  • Leg nog wat blokjes mango (0.5 cm kubusjes) boven in de glaasjes alvorens op te dienen.
Print Friendly and PDF