Luchtige chocoladetaart
25 July 2020

Ingrediënten

Voor de cake
  • 30 g cacaopoeder
  • 150 ml water
  • 250 g kristalsuiker
  • 6 grote eieren
  • 125 g zachte boter
  • 200 g patisseriebloem
  • 70 g maïzena
  • 1 tl bakpoeder

Voor het chocoladeglazuur
  • 150 g donkere chocolade
  • 30 g zachter boter
  • 15 g volle room

Voor de afwerking
  • 150 g gemengde rode vruchten (aalbessen, aardbeien, bosbessen, frambozen,…)

Instructies

Voor de cake
  • Oven voorverwarmen op 175° C.
  • Borstel een ronde springvorm van 24 cm in met boter en bestuif hem daarna lichtjes met bloem.
  • Scheid de dooiers (6) van de eiwitten en hou ze apart.
  • Doe de dooiers samen met de kristalsuiker (250 g) in een mengkom en klop tot het mengsel luchtig en bleek wordt.
  • Voeg de boter (125 g) in blokjes toe en klop tot een homogene massa.
  • Zeef de bloem (200 g), samen met de maïzena (70 g), het bakpoeder (1 tl) en het cacaopoeder (30 g) boven de deegmassa.
  • Roer alles door elkaar tot een glad beslag.
  • Voeg het lauwe water (150 ml) toe en roer opnieuw tot een gladde massa.
  • Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder de deegmassa tot alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de taart even afkoelen in de bakvorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Het chocoladeglazuur
  • Breek de chocolade (150 g) in stukjes en voeg de boter (30 g) in blokjes toe.
  • Verwarm een minuut op volle kracht in de microgolfoven en roer het mengsel glad met een rubberen spatel.
  • Voeg de room (15 g) toe en roer alles tot een homogeen beslag.
  • Smeer dit glazuur met een taartspatel nonchalant op de bovenkant en de zijkant van de taart.
  • Bestrooi als afwerking met de rode vruchten en laat het chocoladeglazuur een halfuurtje opstijven.
Print Friendly and PDF