Lemon curd trifle met fruit
31 December 2019

Ingrediënten

  • 8-10 plakjes cake (ik kocht een cake, maar je kunt hem ook zelf bakken)
  • 250 g mascarpone
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 vanillesuiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 1 potje Chivers Lemon Curd
  • fruit naar keuze (ik gebruikte frambozen, rode bessen, mango, veenbessen en braambessen).

Instructies

  • Meng de mascarpone (250 g), de Griekse yoghurt (150 g), de bloemsuiker (2 el) en de vanillesuiker (2).
  • In plaats van bloemsuiker kan je ook 3 el Lemon Curd toevoegen voor een crème met frissere smaak.
  • Snij de cake in plakjes en maak hier weer kleine blokjes van (Dat werkt wat makkelijker met het opbouwen van de laagjes straks).
  • Maak ook het fruit schoon en snij in wat kleinere partjes.
  • Neem dan de ijscoupes om de trifle op te bouwen.
  • Begin met een beetje mascarpone room en maak daarop het eerste laagje cake.
  • Smeer daar wat Lemon Curd overheen, gevolgd door een laagje fruit.
  • Ga zo door tot het glas vol zit.
  • Eindig met mascarpone room.
  • Daarop nog wat Lemon Curd, maar niet helemaal tot aan de randjes.
  • Bovenop nog een paar blokjes cake met het fruit.
Print Friendly and PDF