Larb Gai (Thais salade wrapper)
22 January 2020

Ingrediënten

Voor 6 wraps
  • 2 tl maizena
  • 3 el water
  • 1 à 2 limoenen (sap)
  • 2 el vissaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 el peanut oliel (of andere notenolie)
  • 1 el verse gember
  • 2 teentjes look
  • 1 lemon grass stok , witte gedeelte
  • 2 Thai chilli
  • 500 g kippengehakt (of gemengd)
  • 1/2 rode ui
  • handvol koriander
  • handvol muntblaadjes
  • 3 el peanuts
  • 6 blaadjes Romeinse salade

Instructies

Voorbereiding
  • Schil de gember en versnipper.
  • Verwijder de zaadjes van de chili en snij in zeer kleine stukjes.
  • Versnipper de look (2) en de rode ui (1/2).

  • Doe het water (3 el) en mazierna (2 tl) in een kommetje en meng.
  • Voeg het limoemsap, de vissaus (2 el) en de suiker (2 tl) toe en meng en zet apart.
  • Verwarm de peanut olie in een wok op een medium vuur.
  • Doe de gember (1 el), de look (2), het lemongrass (1) en de chili (2) in de wok en bak al roerend gedurende 1 minuut.
  • Voeg het kippengehakt toe en bak het rul op hoog vuur.
  • Als het gehakt bijna gaar is, mag de saus erbij en kook nog gedurende 1 minuut tot de saus dik genoeg is.
  • Haal de wok van het vuur.
  • Voeg de ajuin (1/2), de koriander en de munt toe en roer goed om.
  • Doe wat van het mengsel in een blad salade en bestrooi met gehakte peanuts.
Print Friendly and PDF