Ingrediënten
Voor 3 personen
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 1 tl paprikapoeder
- 4 el bloem
- ½ tl gedroogde oregano
- zeezout en peper
- scheut olijfolie
Instructies
- Oven voorverwarmen op 210 graden.
- Aardappelen (1 kg) wassen (niet schillen) en drogen.
- Snij ze in wedges en doe ze in een kom.
- Voeg paprikapoeder (1 tl), peper en zout toe en schep door elkaar.
- Doe daarna de bloem (4 el) en een flinke scheut olijfolie er bij en goed omroeren zodat alle aardappelen voorzien zijn van een dun laagje bloem.
- Neem een bakplaat en leg er bakpapier op en verdeel de aardappels er op.
- Probeer ze zo goed mogelijk te verspreiden en niet op elkaar te leggen.
- Zet ongeveer 45 min in de oven, draai ze halverwege om.
- Check altijd even of ze zacht van binnen zijn.