Krokante aardappel wedges
29 October 2022

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el bloem
  • ½ tl gedroogde oregano
  • zeezout en peper
  • scheut olijfolie

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 210 graden.
  • Aardappelen (1 kg) wassen (niet schillen) en drogen.
  • Snij ze in wedges en doe ze in een kom.
  • Voeg paprikapoeder (1 tl), peper en zout toe en schep door elkaar.
  • Doe daarna de bloem (4 el) en een flinke scheut olijfolie er bij en goed omroeren zodat alle aardappelen voorzien zijn van een dun laagje bloem.
  • Neem een bakplaat en leg er bakpapier op en verdeel de aardappels er op.
  • Probeer ze zo goed mogelijk te verspreiden en niet op elkaar te leggen.
  • Zet ongeveer 45 min in de oven, draai ze halverwege om.
  • Check altijd even of ze zacht van binnen zijn.
Print Friendly and PDF