Krielaardappel in de oven
10 April 2022

Ingrediënten

  • rozemarijn
  • 500 g krieltjes met schil
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 tenen look
  • olijfolie
  • grof zeezout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Zet een kom met water op en voeg er wat zout aan toe en wacht tot het water kookt.
  • Doe de krieltjes (500 g) met schil in de kom en kook deze 4 minuten.
  • Plet de look (4) en vrij over de bodem van de ovenschotel.
  • Snij de krieltjes doormidden en leg de krieltjes in een ovenschaal.
  • Sprenkel olijfolie over de krieltjes en bestrooi met peper en grof gemalen zeezout.
  • Trek wat blaadjes rozemarijn los van de takjes en strooi deze over de krieltjes.
  • De overige takjes kun je los toevoegen zodat deze ook nog smaak afgeven.
  • Bestrooi eventueel ook nog met wat gedroogde oregano.
  • Zet de schotel in de voorverwarmde oven en bak deze 15 á 20 min.
Print Friendly and PDF