Koekjes om met fondant te bekleden
25 January 2020

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 450 g bloem
  • 150 g poedersuiker (of extra fijne kristalsuiker)
  • 1 groot ei
  • 1/2 tl zout
  • vanille extract (optioneel)

Instructies

  • Meng boter (250 g), suiker (150 g), zout (1/2 tl) en smaak in een keukenmachine met deeghaak (op de laagste stand).
  • Voeg eerst het ei (1) en daarna geleidelijk de gezeefde bloem (450 g) toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.
  • Vorm het deeg tot een platte schijf van 1-2 cm. dik en verpak deze in plasticfolie.
  • Koel het deeg vervolgens (minstens) twee uur in de koelkast.
  • Haal het deeg 5-10 minuten voor gebruik uit de koelkast
  • Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier en steek de koekjes uit m.b.v. uitstekers.
  • Bak de koekjes eerst ±15 minuten in een goed voorverwarmde oven op 160 graden en daarna nog ±10-15 minuten (afhankelijk van de grootte van de koekjes) op 140-150 graden (of totdat de koekjes een mooie egale lichtbruine kleur hebben).

Deze koekjes zijn perfect om te bekleden met fondant.
Je kan daarvoor besmeren met een klein laagje confituur of piping gel zodat de fondant kleeft.
zie hier voor recept piping gel
Print Friendly and PDF