Kabeljauw à l’ancienne
11 June 2017

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauw
  • 1 el scherpe mosterd
  • 1 el graanmosterd
  • 2.5 dl room
  • 2.5 dl witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 250 g Parijse champignons
  • 200 g spek
  • boter
  • 1 ajuin
  • peper, zout
  • veldsla
  • 1 citroen

Instructies

  • Smelt een klont boter in een grote, hoge pan.
  • Snijd het spek in reepjes en bak het in de boter. Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Doe ze bij het spek en laat meebakken.
  • Pel en snipper de ui. Laat hem meestoven met het spek en de champignons. Kneus en plet de knoflook. Snipper de teen en plet fijn met een mes. Doe de pulp ook in de pan.
  • Blus met witte wijn en laat volledig droog koken.
  • Giet de room bij de groenten en meng er de twee soorten mosterd door.
  • Kruid de vis met peper en zout aan beide kanten.
  • Leg de vis in de saus en zet een deksel op de pan. Laat garen op een zacht vuur.
  • Serveer de vis met de romige champignonsaus en aardappelbolletjes. Werk af met gesnipperde peterselie, een partje citroen en wat veldsla.